Kan KRY skriva ut p-piller och preventivmedel?

Under förutsättning att du haft denna behandling sedan tidigare, att den fungerat väl och att det inte föreligger några hinder så kan en läkare på KRY förnya ett recept på preventivmedel upp till 12 månader. Notera dock att du ungefär en gång varje år rekommenderas kontroll av blodtryck. Om du inte har kontrollerat ditt blodtryck så hjälper vi dig med en kostnadsfri remiss till närmaste Apoteket AB för blodtrycksmätning.

Under Hem-fliken i appen klickar du på ”Boka tid med en läkare” och väljer sedan ”Preventivmedel”. Du kan förnya dina p-piller utan kostnad och har möjlighet att hämta ut ditt recept inom närmaste halvtimmen.