Hur bokar jag ett videomöte med en läkare på KRY?

För att boka ett möte med en läkare på KRY följer du följande steg:

1. Ladda ner appen KRY på din mobila enhet, som kräver iOS (v.9.0 eller senare) och Android (v.4.4 eller senare)
  2. Klicka på Logga in, och identifiera dig med ditt mobila BankID eller BankID
  3. Om du inte har använt KRY appen förut måste du registrerar dig som användare genom att ange telefonnummer och e-postadress samt klicka på "Jag accepterar användarvillkoren".
  4. Välj att Boka tid med läkare.
  5. Välj om du vill boka tid för Mig själv eller Mitt barn
  6. Ange vilket symptom du söker hjälp för.
  7. Fyll i symptomformuläret genom att svara på kommande frågor om dina besvär och symptom. Du har även möjlighet att bifoga bilder för att underlätta för läkaren att ställa en diagnos.
  8. Välj antingen Drop-in eller Välj en tid.
  9. Välj betalningsmetod, alternativt välj frikort och knappa in ditt frikortsnummer.
  10. Bekräfta mötet.

Ditt möte är nu bokat! Vårdgivaren ringer upp dig via KRY appen så se till att vara inloggad innan mötet.

Tänk på att du måste använda ditt egna mobila BankID eller BankID för att kunna använda appen och det går bara att boka ett läkarmöte åt dig själv, alternativt ditt barn som saknar BankID. Det går inte att boka möte för någon annan då KRY kräver att en som patient kan legitimera sig med säker identifiering.