• Kan Kry hjälpa till med svårighet att behålla stånd?

  Att drabbas av svårighet att behålla stånd någon gång i livet och att inte få stånd vid enstaka tillfällen är normalt i alla åldersgrupper

  Svårighet att behålla stånd är ofta mycket psykiskt påfrestande både för patienter själva och för eventuella relationspartner. I vissa fall är svårighet att behålla stånd ett symtom av annan sjukdom såsom hjärt- & kärlsjukdomar. Det går bra att kontakta Kry 1-2 månader efter att problemen uppstår.

  Ett videomöte med Kry är lämpligt om du önskar:

  • Få hjälp med att hitta orsak till svårighet att behålla stånd
  • Få hjälp med att hitta rätt behandling och få medicin om detta behövs
  • Remitteras till psykolog i de fall detta anses vara den bästa behandlingen
  • Få information och rådgivning
  Välkommen att boka in ett videomöte via din Kry-app för rådgivning och eventuell behandling vid svårighet att behålla stånd.
 • Kan jag få hjälp för urinvägsinfektion via Kry?

  I de fall där läkaren bedömer det vara en okomplicerad urinvägsinfektion (ex icke-gravid och ej täta återkommande besvär) kan Kry hjälpa dig som är kvinna och över 15 år gammal med behandling. Våra läkare kan genom videosamtal ställa diagnos och skriva ut lämplig behandling. Detta då en okomplicerad urinvägsinfektion hos kvinnor i regel ej kräver provtagning för diagnos. 

  Barn och män med symptom på urinvägsinfektion måste utredas med provtagning och ibland ytterligare undersökningar för att fastställa orsaken till infektionen, därför kan vi på Kry ej hjälpa till utan hänvisar då till vårdcentralen för detta. Kry har vårdcentraler i Stockholm, Lund, Malmö och Nyköping.

  Kry följer riktlinjer utarbetade av läkemedelsverket, i samarbete med RAF (Referensgruppen för antibiotikafrågor) och STRAMA (Strategigruppen för rationell antibiotikaanvändning och minskad antibiotikaresistens).

   

 • Kan Kry skriva ut p-piller och preventivmedel?

  Under förutsättning att du haft denna behandling sedan tidigare, att den fungerat väl och att det inte föreligger några hinder så kan en läkare på Kry förnya ett recept på preventivmedel upp till 12 månader. Notera dock att du ungefär en gång varje år rekommenderas kontroll av blodtryck. 

   

   

 • Kan Kry skriva ut recept för herpes?

  Herpes runt munnen orsakas av ett virus som är mycket vanligt. Herpes kan ge munsår. Du kan även ha viruset i kroppen utan att få några munsår. Herpes går oftast över av sig själv inom en vecka och kräver vanligtvis ingen behandling. Det finns receptfria antiviruskrämer och plåster som du kan använda på munsåren. Om du har svåra besvär av herpesutslagen eller är infektionskänslig kan du få virushämmande läkemedel på recept.