• Kostnad? Vad är kostnaden för att använda KRY?

  Läkare
  För att träffa läkare via videomöte på KRY betalar du som vuxen 250kr i patientavgift. För barn och unga under 20 år och dig som är äldre än 85 år är ett vårdmöte på KRY kostnadsfritt. Frikort gäller (se vidare information om frikort nedan).

   

  Beställa receptförnyelse

  I KRY-appen under Hem-fliken finner du vår tjänst “Beställ receptförnyelse”. Där kan du beställa en receptförnyelse via KRY-appen utan att boka videosamtal. Detta kostar 150 kronor, även för barn och högkostnadsskydd gäller inte. 

   

 • Hur betalar jag för mitt läkarmöte eller receptförnyelse?

  Du betalar i samband med att du bokar ditt läkarbesök eller beställer receptförnyelse. Betalning kan göras med kreditkort (Visa, MasterCard, American Express) eller Klarna.

  Läkarmöte kostar 250 kr för vuxna. För barn och ungdomar upp till 20 år och dig som är äldre än 85 år är läkarbesöket alltid gratis. Frikort gäller.

  Beställning av receptförnyelse, utan att boka videosamtal, kostar 150 kronor, även för barn och högkostnadsskydd gäller inte.

   Ska_rmavbild_2017-06-06_kl._13.03.54.png

 • Får jag kvitto för mitt vårdmöte på KRY?

  Den bokningsbekräftelse du fick på mail gäller som kvitto, och skickas i samband med mötesbokning till din mail.

 • I vilka fall kan patientavgiften återbetalas?

  Om du har betalat patientavgift för ett läkarbesök som på grund av tekniskt fel inte kunde genomföras och därmed inte har journalförts vänligen kontakta supporten via telefon, så kan vi hjälpa till genom att boka om mötet alternativt göra en återbetalning.

  För övriga frågor kring återbetalningar vänligen kontakta KRY Support.

  Telefonnr: 08-22 77 07

  KRY Support har öppet helgfria vardagar kl 09.00-17.00, stängt röda dagar. 

 • Är möten på KRY frikortsgrundande och gäller frikort?

  Ja, besök på KRY är frikortsgrundande och frikort gäller.

  KRY har inte möjlighet att registrera betalningen av avgiften till frikortet, därför ombedes du spara ditt kvitto, ta med det till valfri vårdcentral eller sjukhus och be dem registrera kostnaden.

  Har du redan ett frikort är mötet kostnadsfritt. I samband med mötesbokningen kan du klicka i att du har frikort. Du ombedes då fylla i frikortsnummer och dess giltighetstiden.

   

 • Hur ser jag mitt frikortsnummer?

  Har du ditt frikort elektroniskt kan du logga in på www.1177.se och gå till Övriga tjänster -> Alla övriga tjänster -> Högkostnadsskydd -> Högkostnadsskydd för öppenvård, för att se dessa uppgifter.

  I dagsläget är det dock inte alla landsting eller regioner som är anslutna till e-tjänsten med elektroniska frikort hos 1177. 

  På www.1177.se kan du även se vad som gäller på högkostnadsskydd beroende på landsting.