• Det står att jag inte är vårdnadshavare för mitt barn i appen. Vad har hänt?

  Det händer att vi inte kan bekräfta att du är vårdnadshavare för barnet. Ibland beror det på ett tekniskt fel, men oftast beror det på att barnets personnummer inte är ifyllt på rätt sätt.

  För oss är patientsäkerheten väldigt viktig. Sjukvårdspersonalen kan därför inte dela någon information om barnets medicinska historia med dig om vi inte kan bekräfta att du är barnets vårdnadshavare — och inte heller lämna ut några uppgifter som finns i barnets journal sedan tidigare.

  Gör så här:

  Kolla att du har skrivit in rätt personnummer för barnet. Du kan ändra personnumret under Min profil. • Hur avregisterar jag mig från Kry?

  Om du inte längre vill få mailutskick från Kry till din e-post, klicka på länken längst ner i mailet där det står Avregistrera dig från detta utskickDu kan även avregistrera dig från framtida marknadskommunikation i dina inställningar i Kry-appen.

  Om du önskar bli avregistrerad som användare av Kry-appen loggar du in din Kry-app går in på Min profil klickar på kugghjulet och väljer Ta bort mitt konto och alla uppgifter om mig där kan du sedan klicka på Begär att kontot raderas. Önskar du hjälp med detta vänligen kontakta support:

  Telefonnummer: 08-22 77 07

 • Vilket tekniskt stöd behöver jag för att använda Kry?

  Kry-appen finns tillgänglig på iOS (v.13 eller senare) och Android (v.6.0 eller senare).

  Du behöver också ett Mobilt BankID för att logga in, samt god internetuppkoppling.

   

   

 • Kry-appen fungerar inte, vad gör jag?

  Om din Kry-app inte verkar fungera som den ska finns det ett antal saker du kan försöka testa på egen hand.

  1. Kontrollera att ditt operativsystem på telefonen/surfplattan stöds av Krys app, iOS (v.13 eller senare) eller Android (v.6.0 eller senare).

  2. Kontrollera att du har god internetuppkoppling genom att exempelvis undersöka om mobildatan är på eller av för appen Kry.

  3. Du kan testa att uppdatera Kry-appen i App Store eller Google Play, starta om den eller installera om appen.

  Om problemet kvarstår, vänligen kontakta Kry Support för ytterligare hjälp. Kry Support är öppet vardagar mellan kl 09:00-17:00 och nås på telefonnummer: 08 - 22 77 07