• Hur fungerar Kry?

   

  På Kry arbetar vi för att kunna erbjuda alla patienter jämlik tillgång till vård av hög kvalitet - oavsett vem du är, var du bor eller vilken tid på dygnet det är. Våra legitimerade läkare, psykologer och sjuksköterskor hjälper dig i appen dygnet runt och på våra vårdcentraler runt om i landet.

   

 • Hur loggar jag in och ut i Kry-appen?

  Logga in:

  1. Ladda ner appen Kry på din mobila enhet genom antingen AppStore, som kräver iOS, eller Google Play, som kräver Android.
  2. Klicka på Logga in, och identifiera dig med ditt Mobila BankID.
  3. Om du inte har använt Kry-appen förut måste du registrerar dig som användare genom att ange telefonnummer och e-postadress samt klicka på "Jag accepterar användarvillkoren".

  Tänk på att du måste använda ditt egna Mobila BankID för att kunna använda appen. Det går bara att boka ett möte åt dig själv, alternativt ditt barn som saknar Mobilt BankID. Det går inte att boka möte för någon annan då Kry kräver att du som patient kan legitimera dig med säker identifiering.

  Logga ut:

  1. Gå in på kugghjulet i vänstra övre hörnet i Kry-appen.
  2. Välj Logga ut längst ner i menyn.
 • Vad innebär det att lista sig på en vårdcentral?

  Fritt vårdval innebär att du kan välja att tillhöra den vårdcentral som passar dig bäst, oavsett om den ligger i regionen där du är folkbokförd eller någon annanstans. Det gäller alla vårdcentraler som drivs av en region och privata vårdcentraler som har avtal med regionen. När du gör ett sådant val har du listat dig vid den vårdcentralen. Det kostar inget att lista sig och du behöver inte vara listad någonstans om du inte vill.

  Oavsett var du är listad har du alltid rätt att söka vård på vilken vårdcentral du vill, i hela Sverige. Du bör dock i första hand vända dig till den vårdcentral du är listad på. 

  Du kan inte vara listad på flera vårdcentraler samtidigt. Du avlistas därför från din nuvarande vårdcentral när du väljer att lista dig hos någon annan, till exempel hos Kry. Om du står i kö för att lista dig på annan vårdcentral, förlorar du din plats i denna kö. 

  Du kan byta vårdcentral högst två gånger på ett år, om det inte finns särskilda skäl för att göra det fler gånger. Ibland är vårdcentralerna fulla och då kan de inte lista fler patienter. Det innebär att du kan bli placerad i kö om du vill byta tillbaka till din gamla vårdcentral.

   

  Här har vi samlat fakta kring listning hos Kry. 

  r hittar du info om hur du byter vårdcentral.

  Här kan du läsa mer om våra vårdcentraler.

   

   

 • Vilka läkare, psykologer, sjuksköterskor och fysioterapeuter jobbar på Kry?

  På Kry arbetar legitimerade läkare, psykologer, sjuksköterskor och fysioterapeuter. Alla våra läkare har minst 6 månaders erfarenhet från den fysiska primärvården. Hos Kry arbetar även flera specialister inom bland annat pediatrik, akutsjukvård och allmänspecialister. Kry kontrollerar alltid att alla som arbetar i tjänsten är legitimerade och reglerade av Socialstyrelsen.  Ska_rmavbild_2017-06-26_kl._16.01.59.png

 • Öppettider

   

  Kry har öppet dygnet runt.

   

   

 • Vad är skillnaden mellan Kry och 1177?

  Hos Kry kan du få bedömning, rådgivning och behandling av läkare, psykologer och sjuksköterskor. Ett vårdmöte hos Kry motsvarar med andra ord ett besök på en traditionell vårdcentral.

  Hälsorådgivningen och informationstjänsten 1177 är bemannad av sjuksköterskor som kan ge vårdrelaterad vägledning, men inte behandling.