• Kan läkare på Kry utfärda intyg?

  Våra läkare kan utfärda vissa intyg, det är upp till varje läkare att avgöra om det är aktuellt med ett intyg utifrån en bedömning av din hälsa.

  Intyg som vi kan utfärda

  Exempel på intyg som våra läkare kan utfärda:

  • vab-intyg för barn 0 till 12 år
  • sjukintyg vid lättare sjukdomar
  • sjukintyg vid en inställd resa eller tävling.

  Våra läkare har möjlighet att sjukskriva dig som mest 14 dagar från den första sjukdagen. Läkaren kan inte utfärda sjukintyg retroaktivt, utan endast från den dag som du kontaktar oss.

  Intyg som vi inte kan utfärda

  Exempel på intyg som våra läkare inte kan utfärda:

  läkarintyg som gäller körkortsbehörigheter läkarintyg för sjöfolk läkarintyg för dykning läkarintyg för fallskärmshopp läkarintyg inför adoption läkarintyg för arbete vid järnväg, tunnelbana eller spårväg läkarintyg som gäller allergi förstadagsintyg vab-intyg för barn över 12 år läkarintyg för personal vid mastarbete läkarintyg till vissa försäkringsbolag läkarintyg för nattarbete läkarintyg för arbete med härdplaster läkarintyg vid neuropsykiatrisk diagnos invaliditetsintyg friskhetsintyg.

   

  Ta reda på vad intyget behöver innehålla

  Kraven på utformningen av intyget kan variera beroende på vad det ska användas till. Försäkringsbolag eller resebolag har ofta specifika krav på vad intyget ska innehålla. Det är upp till dig som patient att ta reda på vad som gäller för ditt intyg.

  Du kan se ditt intyg online

  Logga in på 1177 Vårdguidens tjänst Mina intyg för att se ditt intyg efter vårdmötet. Här kan du skicka ditt intyg direkt till Försäkringskassan eller ladda ner det som pdf om du vill skriva ut det.   

 • Var kan jag se mitt sjukintyg?

  Logga in på 1177 Vårdguidens tjänst Mina intyg för att se ditt intyg efter vårdmötet. Här kan du skicka ditt intyg direkt till Försäkringskassan eller ladda ner det som pdf om du vill skriva ut det. • Kan Kry skriva förstadagsintyg?

  Våra läkare på Kry kan inte skriva förstadagsintyg, eftersom detta är en överenskommelse mellan dig som arbetstagare och din arbetsgivare. Prata därför med din arbetsgivare om hur du ska göra.