• Hur bokar jag ett fysiskt besök på vårdcentral?

  För att boka ett fysiskt vårdbesök till en Kry vårdcentral hänvisar vi dig att ringa direkt till den vårdcentral du önskar tid hos. 

  Du hittar telefonnummer till respektive Kry vårdcentral här.

 • Hur bokar jag ett videomöte med Kry?

  För att boka ett videomöte på Kry gör du följande steg:

  1. Ladda ner appen Kry på din mobila enhet, som kräver iOS (v.15 eller senare) och Android (v.8.0 eller senare)
  2. Klicka på Logga in, och identifiera dig med ditt mobila BankID eller BankID
  3. Om du inte har använt Kry-appen förut måste du registrerar dig som användare genom att ange telefonnummer och e-postadress samt klicka på "Jag accepterar användarvillkoren".
  4. Välj sedan Sök vård
  5. Välj om du vill boka tid för Jag eller Mina barn
  6. Ange vilket symptom du söker vård för.
  7. Fyll i symptomformuläret genom att svara på kommande frågor om dina besvär och symptom. Du har även möjlighet att bifoga bilder för att underlätta att ställa en diagnos.
  8. Välj antingen Drop-in eller Välj en tid.
  9. Bekräfta mötet.

  Ditt möte är nu bokat! Du blir kontaktad via din Kry-app, så se till att vara inloggad innan mötet. 

  Tänk på att du måste använda ditt egna mobila BankID eller BankID för att kunna använda appen. Det går bara att boka ett möte åt dig själv, alternativt ditt barn som saknar BankID. Det går inte att boka möte för någon annan då Kry kräver att du som patient kan legitimera dig med säker identifiering.

 • Hur bokar jag möte för mitt barn?

  För att boka ett möte för ditt barn som är mellan 0-17 år loggar du in i Kry appen genom att legitimera dig med ditt egna mobila BankID och sedan väljer du Sök vård. Därefter får du frågan Vem behöver vård och väljer då Lägg till barn. Du kan sedan boka in ett möte för ditt barn.

  För att kunna boka ett möte för ett barn måste du vara vårdnadshavare till barnet.
  Barnet som mötet är bokat för måste vara med under vårdmötet, precis som på en fysisk vårdcentral.

  Barn som har fyllt 16 år kan själva ladda ned Kry appen och boka ett digitalt vårdmöte efter att de legitimerat sig med eget mobila BankID.

   

 • Hur bokar jag ett återbesök?

  I Kry appen kan du boka ett återbesök till den läkare, sjuksköterska, fysioterapeut eller psykolog som du tidigare träffat.

  För att göra detta behöver du Kry-appen. Klicka på Din hälsa och välj sedan Händelser, klicka på ditt tidigare vårdmöte och välj Boka återbesök

   

   

 • Kan jag använda Kry i en annan tidszon?

  Befinner du dig utomlands?

  Vi visar alla våra tider i den tidszon du befinner dig i. När du bokar ett videomöte kommer det att stå i vilken tidszon som tiderna visas, i de fall du befinner i en tidszon som inte motsvarar Sveriges.